Doç. Dr. Gökhan KÜLEKÇİ
Gümüşhane Üniversitesi/ TÜRKİYE
ETİK İLKELER
ISERDAR, yayın sürecindeki etik görevleri ve sorumlulukları Yayın Etiği Komitesi (COPE) tarafından tanımlanan ilkelere uygun olarak belirlemiştir. Bu kılavuza dayanarak yayın etiği ile ilgili kurallar aşağıdaki bölümlerde sunulmaktadır.
Etik Onay
Etik kurul kararı gerektiren insan ve hayvanlarla ilgili klinik ve deneysel çalışmalar için etik komite onayı alınmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve başvuru sırasında belgelenmelidir. Bu tür makaleler, araştırma ve yayın etiğine uyulduğu ifadesini içermelidir. Komite adı, tarihi ve numarası gibi onay hakkındaki bilgiler yöntem bölümüne ve ayrıca makalenin ilk/son sayfasına dahil edilmelidir.
Editörler
Yazarlar
Hakemler
YAYIN POLİTİKASI
2023 yılı itibarıyla yılda üç sayı olarak Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında elektronik ortamda yayın yapmaktadır.
Yayın İlkeleri: ISERDAR'da yayınlanan makaleler, çift kör hakem değerlendirmesinden geçirilmekte ve yazarlara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Yazarlardan telif ücreti talep edilmemektedir. Makale değerlendirmesi hızlı bir şekilde gerçekleştirilir ve sonuçlar yazarlara bildirilir. Dergimizin bir diğer önemli ilkesi de zamanında basım ve yayın yapmaktır.
Dil ve Yayın Süreci: ISERDAR'ın yayın dili İngilizce'dir.Dergiye makale sunumu, yazışmalar, makalelerin hakemlere gönderilmesi ve (varsa) düzeltmelerin yazardan talep edilmesi, daha sonra editör tarafından tekrar gözden geçirilerek yayına kabul ya da ret edildiğinin yazarlara bildirilmesi elektronik ortamda gerçekleşmektedir.
Yazarlık, Özgünlük ve İntihal
Yazarlar, çalışmanın tamamen orijinal olduğunu ve başkalarının çalışmalarının metinde gerekli izinlerle uygun şekilde alıntılandığını kabul ederler. Yazarlar intihalden kaçınmalıdır. Makaleyi Ithenticate ve CrossCheck gibi uygun bir yazılım kullanarak kontrol etmeleri önerilir. Bu konunun sorumluluğu tamamen yazarlara aittir. Makale gönderildiğinde tüm yazarlara bilgi verilecektir. Yazarın değiştirilmesi gerekiyorsa, değişikliğin nedeni belirtilmelidir. Makale kabul edildikten sonra hiçbir yazar değişikliği yapılamaz.
Taslaklar
Kabulden sonra düzeltmeleri veya değişiklikleri önlemek için basım öncesi taslaklar dikkatlice hazırlanacaktır. Sorumlu yazarlar bu taslakları belirtilen süre içinde kontrol etmeli ve düzeltmeleri veya değişiklikleri sayfa ve satır numaraları sağlayan bir liste formatında bir word dosyası olarak göndermelidir. Ayrıca düzeltmeler kanıtların açıklandığı bir pdf dosyası olarak gönderilebilir.
Değerlendirme süreci
İlk adımda editör, makalenin içeriğinin derginin amaç ve kapsamına uygun olup olmadığını değerlendirecek ve ardından kör inceleme süreci devam edecektir. Makale alan editörlerinin kontrolü altında iki veya üç hakeme ve gerekirse daha fazla hakeme gönderilecektir. Hakemler, makaleyle ilgili daha fazla veriyi yazarlardan isteyebilir. Alan editörleri hakem değerlendirme sürecini tamamladıktan sonra, dergi editörü son değerlendirmeyi yapar ve nihai kabul veya ret kararını verir.
Sayfa ücreti olmadan Açık Erişim
Dergi, sayfa ücreti olmayan tam bir Açık Erişim dergisidir. Makaleler Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs (CC BY-NC-ND) yönetmeliğine uygundur ve ücretsizdir. Ticari olmayan amaçlarla, başkalarının makaleyi dağıtmasına ve kopyalamasına ve içeriği değiştirmemesi koşuluyla yazarları ortak çalışmaya dahil etmelerine izin verir.
Doç. Dr. Gökhan KÜLEKÇİ
Gümüşhane Üniversitesi/ TÜRKİYE
Dergimizde yayımlanan makaleler, Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası (CC BY 4.0) ile lisanslanmıştır.
Dergi Hosting, Destek ve Özelleştirme | OJSDergi.com